בית / דעות והמלצות / איך להתמסטל משוקולד
איך להתמסטל משוקולד

איך להתמסטל משוקולד

קיבלתי אתמול מתנה שחוסלה במהירות כי אכלתי אותה, עד הביס האחרון. חשבתי שיש לי שליטה עצמית, אבל חבילות ריקות לא משקרות.

המתנה הייתה שוקולד גולמי – או כדי להיות יותר ספציפי, תערובת קסומה, שמרכיבה העיקרי היה שוקולד גולמי.

הנה למה אני חושב שהחלק של השליטה היה קשה, הייתי ב'היי' של סרטונין. השוקולד שאנחנו אוכלים בדרך כלל הוא קלוי – מחוסר מכל מקורותיו התזונתיים. שוקולד גולמי הוא 'שלם' מבחינה תזונתית. כימיקל אחד המצוי בשפע בשוקולד גולמי הוא טריפטופן, מוליך עצבי אשר יוצר סרוטונין, חומר כימי שגורם להרגשה טובה וזורם דרך הדם שלנו. אנחנו חושבים על סרוטונין כחומר כימי במוח, אבל 80% ממנו מיוצר במעיים. זה לא בראש שלך – אוכל טוב משפיע ישירות על מצב הרוח שלך! מזונות 'ממסטלים' אחרים שניחנו בטריפטופן, הם תמרים ובננות.

ובזמן שהשוקולד עושה אותך מאושר, הוא גם מזין את התאים שלך. קקאו הוא פרי וקקאו גולמי הוא חומר נוגד חמצון ומזון על, גבוה בהרבה מאוכמניות או תותים. חמצון הוא מה שקורה לתאים באופן טבעי, ועם הזמן זה מתיש את הגוף שלך, ותורם למחלות. יש ראיות חזקות כי צריכת נוגדי חמצון עוזרת לשלוט בזה. שוקולד מריר קיבל הרבה תשומת לב כמזון "בריאות", אבל שוקולד מריר גולמי הוא בליגה אחרת.

אבל קונים היזהרו! כמה מחטיפי השוקולד הגולמי הם נוראים ובטעם של נסורת.  שוקולד גולמי הוא עדיין לא מוצר המוני, אז מותגים נוטים להיות די מקומיים.

יש גם כאלה שמריחיקים לכת ומבצעים טקסים שאמאנים מבוססי קקאו. צפו… 

הוסיף/י תגובה

Scroll To Top